inloggen  |  aanmelden

Rotterdams netwerk DRIP's bijna compleet

Gepubliceerd op: 17 April 2013

Rotterdam rondt de uitrol van DRIP’s – Dynamische Route Informatie Panelen – dit jaar af. Momenteel staan er 24 DRIP’s van en naar het centrum van Rotterdam, aan het eind van het jaar zullen dat er 34 zijn. Ze moeten bijdragen aan een betere doorstroming van het verkeer.

 

De elektronisch panelen naast of boven de weg geven informatie voor de weggebruiker over files, reistijden, wegwerkzaamheden, incidenten en alternatieve reisroutes. De informatie komt van de Rotterdamse verkeersregiekamer. Aan de hand van de informatie op de DRIP's kunnen automobilisten de juiste keuze voor hun route maken en weten ze waar ze aan toe zijn. Rotterdam heeft de afgelopen tijd op belangrijke wegen van en naar het centrum al 24 DRIP’s geplaatst. Met nog eens 12 panelen, rond Rotterdam de uitrol eind van het jaar af. Rijkswaterstaat heeft daarnaast langs de snelwegen rond Rotterdam een aantal Berm-DRIP’s geplaatst. De gemeente zorgt vanaf de snelweg tot in de stad zelf weer voor bewegwijzering van alternatieve routes met herkenbare stadsroutenummeringen. Al deze maatregelen zorgen in samenhang voor betere regulering van het verkeer.

De gemeente investeerde de afgelopen jaren tevens in `groene golven' op de wegen richting het centrum en in 24 uurs toezicht op het verkeer in de verkeersregiekamer. Daarnaast blijft de gemeente onderzoeken of er verbeteringen mogelijk zijn in de afstelling van verkeerslichten op drukke wegen in de stad. 


Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...