inloggen  |  aanmelden

Rotterdam zorgt voor betere doorstroming evenementenverkeer

Gepubliceerd op: 16 Augustus 2012

Rotterdam heeft de verkeerscentrale zodanig aangepast dat het ook bij grote evenementen het verkeer snel en efficiënt door de stad kan leiden. Het nieuwe systeem heeft zichzelf deze zomer al bewezen bij grote publiekstrekkers als het North Sea Jazz Festival en het Zomercarnaval.

Technologieontwikkelaar Technolution ontwikkelde samen met de gemeente Rotterdam een nieuwe opzet voor de gemeentelijke verkeerscentrale, met als basis het verkeersmanagementplatform MobiMaestro. In de nieuwe opzet worden alle mogelijke verkeersmanagementaspecten van de stad in één enkel bedienscherm weergegeven en zijn alle systemen tegelijkertijd te bedienen. Zowel verkeerslichten als parkeerverwijzingen, P+R verwijsborden en DRIPs kunnen ermee worden aangestuurd. Die interactie zorgt voor optimale afstemming en efficiency bij het in goede banen leiden van het verkeer, zeker op dagen dat Rotterdam vanwege evenementen druk wordt bezocht.

De centrale is in juni opgeleverd en tijdens de grote zomerevenementen al beproefd. De verkeerskundigen zaten tijdens de festiviteiten niet in hun eigen centrale, maar op locatie bij de organisatie van het evenement. Met een beveiligde mobiele verbinding tussen de centrale en de ‘bedienpost’ is het verkeer vanaf elke willekeurige plek te managen.

Bron: verkeerskunde.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...