inloggen  |  aanmelden

Rotterdam wint C40 Cities Award

Gepubliceerd op: 8 December 2015

Bij de VN klimaattop in Parijs is Rotterdam donderdag in de prijzen gevallen. De stad mocht een prijs in ontvangst nemen voor haar inzet voor klimaatadaptatie, het omgaan van de stad met de gevolgen van klimaatverandering. De Rotterdamse Adaptatiestrategie (RAS) won in de categorie Adaptation Planning & Assessment.

"Rotterdam wint in deze categorie vanwege betrokkenheid bij uitgebreid onderzoek en het lanceren van diverse no-regrets maatregelen [maatregelen die altijd positief effect opleveren]. De RAS is erop gericht een robuuste stad te ontwikkelen en te onderhouden, door adaptatiemaatregelen op te nemen in stedelijke ontwikkeling, vernieuwing en onderhoudsactiviteiten", aldus de jury. Courante voorbeelden van deze aanpak zijn het waterplein Benthemplein, het klimaatbestendig maken van het Zomerhofkwartier en gesprekken met bewoners op het Noordereiland over wateroverlast op de kade en in huis.
 
Burgemeester Aboutaleb en wethouder Pex Langenberg woonden de klimaattop bij en waren aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Aboutaleb: "Onze adaptatiestrategie en de inzendingen van collega's over de hele wereld tonen aan hoe belangrijk acties van steden feitelijk zijn. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van lokale actie waarmee we op wereldschaal resultaat kunnen boeken." De C40, voluit C40 Cities Climate Leadership Group is een internationaal netwerk van megasteden die zich inzetten op het gebied van klimaatverandering. De voorzitter is Eduardo Paes, burgemeester van Rio de Janeiro.

Een greep uit ons leveranciersregisterPAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...