inloggen  |  aanmelden

Rotterdam voorbeeldstad op het gebied van klimaatadaptatie

Gepubliceerd op: 25 September 2012

De Europese Commissie heeft Rotterdam aangewezen als voorbeeldstad - peer city - voor klimaatadaptatie. Rotterdam gaat een aantal steden via een trainingsprogramma kennis laten maken met de aanpak en oplossingen om met de klimaatverandering in een stad om te gaan. De aanwijzing als 'peer city' betekent dat Rotterdam een leidende rol heeft in het trainingsprogramma van de Europese Commissie.

 

De Commissie werkt aan een kader voor een Europese Adaptatieaanpak. De trainingen van het 'EU Adapt' project hebben tot doel om steden bewust te maken van de noodzaak van klimaatbestendigheid en hen te ondersteunen bij de ontwikkeling van een adaptatiestrategie. Tijdens het trainingsprogramma wordt kennis gedeeld en ontwikkeld over het opzetten en uitvoeren van een adaptatiestrategie per stad. Rotterdam deelt deze kennis al actief met acht andere deltasteden in de wereld via het netwerk Connecting Delta Cities.

 

Rotterdam Climate Proof is de naam voor het Rotterdamse klimaatadaptatieprogramma. Het programma richt zich op blijvende bescherming en bereikbaarheid van de regio Rotterdam en ziet klimaatverandering als een kans. Door innovaties toe te passen wordt de stad aantrekkelijker en economisch sterker. De Rotterdamse adaptatie aanpak richt zich zowel op de omgang met meer water als op hogere temperaturen. Rotterdam Climate Proof is onderdeel van Rotterdam Climate Initiative (RCI). Deze netwerkorganisatie van de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam, DCMR Milieudienst Rijnmond en Deltalinqs richt zich op 50% CO2-reductie en 100% klimaatbestendigheid in 2025.


Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...