inloggen  |  aanmelden

Rotterdam telt nu 100.000 m2 groene daken

Gepubliceerd op: 6 Juni 2012

In Rotterdam is het aantal vierkante meters groen dak nu 100.000 m2. Een nieuw groen dak op een flatgebouw in Charlois zorgde ervoor dat deze mijlpaal onlangs werd bereikt. De gemeente Rotterdam stimuleert al sinds 2008 de aanleg van groene daken door er subsidie op te geven.  

 

Rotterdam ziet maar al te graag een uitbreiding van het oppervlak groene daken binnen de gemeentegrenzen. Ze zorgen voor het nodige extra groen in de stad, maar ook nemen ze stofdeeltjes op uit de atmosfeer en gaan ze veel langer mee dan traditionele daken. Om die reden is de gemeente vier geleden begonnen om de aanleg van groene daken te stimuleren. Samen met het Waterschap Hollandse Delta en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard geven ze er een subsidie op van € 30,- per m2. Doel is om eind 2014 zeker over 160.000m2 groen dak te beschikken. Onlangs werd de mijlpaal van 100.000 m2 bereikt doordat een flatgebouw in Charlois maar liefst 1.300 m2 kon toevoegen aan het reeds bestaande oppervlak.

 

Het Rotterdam Climate Initiative (RCI) richt zich op 50% CO2-reductie en 100% klimaatbestendigheid in 2025. Het RCI is een initiatief van de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam NVDCMR Milieudienst Rijnmond en Deltalinqs, de koepelorganisatie van de Rotterdamse industrie.

 

Bron: Gemeente Rotterdam


Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...