inloggen  |  aanmelden

Rotterdam mag alleen nog overdag vliegen voor hoogtebestand

Gepubliceerd op: 6 April 2012

De gemeente Rotterdam mag verder met de vluchten boven de stad om de hoogteverschillen in kaart te brengen voor Gemeentewerken. De vluchten werden eerder stop gezet omdat ze ’s nachts plaats vonden en voor veel geluidsoverlast zorgden. De vluchten mogen nu alleen nog overdag uitgevoerd worden.

 

De vluchten zijn nodig voor het hoogtebestand van Rotterdam. Dit is een bestand vergelijkbaar met de plattegrond van de stad, maar dan 3dimensionaal. Van alle objecten in de buitenruimte wordt de exacte hoogte gemeten. Het gaat niet alleen om gebouwen, maar ook om bomen en wegen. De afdeling Landmeten van Gemeentewerken maakt dit bestand. Het hoogtebestand is nodig om bijvoorbeeld maatregelen tegen klimaatverandering te kunnen nemen, maar ook om wegverzakkingen in kaart te brengen en de afvoerrichtingen van regenwater te kunnen zien. Tot slot worden de beelden gebruikt bij stedelijke herontwikkelplanne.

 

Het vliegtuig dar hiervoor wordt ingezet vliegt relatief laag boven de stad, in rechte banen. Dat zorgde tijdens de eerste vluchten, die ’s nachts plaatsvonden, voor veel overlast en klachten. De resterende vluchten zullen nu overdag plaatsvinden.

 

Bron: blikopnieuws.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...