inloggen  |  aanmelden

Rotterdam licht Coolsingel en Hofplein op met leds

Gepubliceerd op: 14 November 2013

De gemeente Rotterdam heeft de openbare verlichting op de Coolsingel en het Hofplein vervangen door energiezuinige ledverlichting. De nieuwe led-lampen verbruiken ruim 40% minder stroom dan de oude lampen. Het levert de gemeente een jaarlijkse besparing op van 2.000 euro aan stroom. 
 

De nieuwe verlichting op de twee centrale wegen is aangesloten op het telemanagementsysteem van de gemeente. Dit zogenaamde CityTouch systeem stelt de gemeente in staat om de lampen op afstand in de gaten te houden en te sturen. Zo is het mogelijk de lichtsterkte aan te passen, infrmatie over het stroomverbruik te monitoren en om storingen vroegtijdig te signaleren. De nieuwe ledlampen kennen een levensduur van 100.000 uur. Dat is tien keer zo veel als de oude lampen. Ook levert deze specifieke led-lamp minder storingen op. De nieuwe verlichtingsbronnen leiden dus naast de besparing op stroom, ook tot een besparing op onderhoud en vervanging. Het betekent tevens dat het verkeer minder vaak overlast zal ondervinden van vervangings- en reparatiewerkzaamheden. De led-verlichting boven de trambaan, rijbanen, fietspaden en trottoirs geven voor helder en egaal licht. Naar verwacht zal het in positieve zin bijdragen aan de sociale veiligheid en de verkeersveiligheid op straat.
 
De gemeente gaat door met het verduurzamen van de straatverlichting in Rotterdam. Alle verlichting wordt de komende jaren vervangen door energiezuinige witte verlichting en in toenemende mate door ledverlichting. 
 
Bron: cobouw.nl
 

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...