inloggen  |  aanmelden

Rotterdam krijgt nieuw Stadskantoor

Gepubliceerd op: 22 December 2011

Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam heeft opdracht gegeven voor de bouw van een nieuw Stadskantoor. Het project bestaat uit een stadswinkel, kantoorruimte, ondergrondse parkeergarage en de ontwikkeling van 92 appartementen en heeft een totale omvang van circa 43.000 m2.

 

De bouw zal naar verwachting begin 2013 starten en eind 2014 worden opgeleverd. Het project wordt waarschijnlijk uitgevoerd door Heijmans utiliteitsbouw, vastgoed, woningbouw, civiel en techniek.

 

Rotterdam werkt aan een beter beeld van de binnenstad. Het nieuwe Stadskantoor wordt het symbool van de transformatie die de binnenstad ondergaat. Het gaat de verbinding vormen tussen de Coolsingel en het Laurenskwartier. Van het huidige pand blijft alleen het monumentale L-vormige deel behouden. Het nieuwe Stadskantoor gaat onder andere ruimte bieden aan de kantoren van de gemeente Rotterdam, een centraal loket voor alle gemeentelijke diensten en producten, winkels en horeca, woningen in de hoogbouw en een ondergrondse parkeergarage.


Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...