inloggen  |  aanmelden

Rotterdam geeft groen licht voor bouw mega-project

Gepubliceerd op: 25 Juni 2013

De gemeente Rotterdam heeft ingestemd met de bouw van het multifunctionele mega-project Forum. De gemeente hoopt op versterkte aantrekkingskracht van de stad door het winkel-, kantoor-, horeca- en cultuurcomplex. Ondernemers vrezen voor toenemende leegstand.

 

Forum Rotterdam is een multifunctioneel complex van Multi Vastgoed in het hart van de binnenstad van Rotterdam. Het project omvat 35.000 m2 aan winkels en restaurants, 4.000 m2 entertainment en cultuur, 12.500 m2 kantoorruimte, appartementen, een hotel en een bioscoop. Volgens de planning moet de bouw nog dit jaar beginnen en in 2017 worden opgeleverd. Het project is omstreden in de stad aan de Maas. Voorstanders hopen dat het centrum er nieuwe allure door krijgt en meer consumenten aantrekt. Zo wil de gemeente Rotterdam deze nieuwe troef inzetten om de concurrentiepositie ten opzichte van andere steden te vergroten. Tegenstanders zijn bang voor nog meer leegstand. Ze laten zich leiden door een onderzoek dat aantoont dat Rotterdammers de laatste jaren steeds minder geld besteden in de eigen binnenstad zijn gaan besteden. Ander onderzoek wijst uit dat de groeiende leegstand niet alleen wordt veroorzaakt door de economische crisis, maar ook doordat er veel wordt gebouwd zonder eerst de marktbehoefte te peilen. Volgens de projectontwikkelaar van Forum Rotterdam is er in dit geval weldegelijk marktonderzoek gedaan en dat er nog altijd vraag is naar winkelruimte in de binnenstad.

 

Met de goedkeuring van het bouwplan, geeft de gemeente Rotterdam groen licht voor de grootste binnenstedelijke ontwikkeling van dit moment in Nederland. Met de bouw van dit mega-grote complex zal de werkgelegenheid in de stad de komende tijd aantrekken. De gemeente zelf heeft er al 100 miljoen euro geïnvesteerd in Forum Rotterdam.

 

Bron: de volkskrant


Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...