inloggen  |  aanmelden

Rotterdam enthousiasmeert gemeenten voor groene schoolpleinen

Gepubliceerd op: 7 Maart 2012

Rotterdam heeft met het inrichten van groene schoolpleinen veel succes geboekt de afgelopen jaren. De bevindingen met de uitrol van de groene schoolpleinen staan nu in een brochure die ook andere steden wil aanzetten om hiermee aan de slag te gaan.

 

Het groenplein dat Rotterdam aanlegde in Feijenoord trok landelijke aandacht. Maar er zijn veel meer pleinen en openbare ruimtes die op deze manier zijn aangepakt. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie droeg een steentje bij door de gemeente te ondersteunen bij de aanleg van elf groene schoolpleinen in de Rotterdamse krachtwijken. Vanuit een prijsvraag onder scholen, hebben drie winnende scholen ook nog eens een bijdrage ontvangen voor de aanleg van een groen schoolplein. Belangrijke mede-financiers in het project zijn Jeugd, Onderwijs en Samenleving (Programma Kindvriendelijke Wijken) en Pact op Zuid.

 

Al deze inspanningen hebben ertoe geleid dat Rotterdamse kinderen in met name de deelgemeenten Charlois, Delfshaven, Feijenoord en Noord tijdens en na schooluren kunnen spelen, bewegen, ontdekken en leren op uitdagende, groene schoolpleinen. De ervaringen en resultaten van het meerjarige project zijn opgetekend in een brochure die bedoeld is om ook andere gemeenten uit te dagen schoolpleinen groen in te richten. Door zowel theorie als praktijk te belichten, enthousiasmeert de brochure om het voorbeeld van Rotterdam te volgen.

 

Bron: Productschap Tuinbouw

Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...