inloggen  |  aanmelden

Rotterdam en hoogheemraadschap wil groenere tuinen

Gepubliceerd op: 26 Augustus 2014

De gemeente Rotterdam en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard werken samen aan een en klimaatbestendige stad. Onder het motto: 'Tegel eruit, plant erin!', willen de partijen dat er meer groen en minder tegels komen in Rotterdamse tuinen.
 

Meer groen maakt de stad beter bestand tegen klimaatveranderingen en wateroverlast. Met de actie 'Tegel eruit, plant erin!' moeten de Rotterdammers er zich van bewust worden dat het geen goede gewoonte is hun tuinen en gevels helemaal vol te leggen met tegels. Tijdens zware buien kan water in een betegelde tuin moeilijk worden afgevoerd. Met deze actie willen de partijen de mensen motiveren hun eigen tuin, terras of gevel te vergroenen.
 
“Naast het feit dat dit goed is voor de waterhuishouding - er blijft zo namelijk minder water op straat staan als het hard regent - maken we ook onze eigen leefomgeving groener en mooier“, vertelt Agnes van Zoelen van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Zij is bestuurder bij het waterschap en vertelt dat de waterschappen en gemeente in Rotterdam samen veel doen om opgewassen te zijn tegen de klimaatverandering. Zoals de waterpleinen, ondergrondse waterbergingen, groene daken en meer openbaar groen. "Maar mensen kunnen ook zelf hun steentje bijdragen, dat willen we met deze actie duidelijk maken", aldus Van Zoelen.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...