inloggen  |  aanmelden

Rotterdam doet proef met kentekenparkeren

Gepubliceerd op: 21 Augustus 2013

Rotterdam gaat een proef uitvoeren met kentekenparkeren. Bij speciale parkeerautomaten voeren parkeerders eerst hun kenteken in en betalen dan met pin, chip of creditcard. Er hoeft geen parkeerkaartje onder de voorruit; controleurs scannen de kentekenplaat en zien meteen of iemand betaalt heeft of niet. Het systeem werkt ook met 06-parkeren.

 

De gemeente Rotterdam is van plan om het systeem van kentekenparkeren in 2014 in de hele stad uit te rollen. Bij wijze van proef wordt het systeem vanaf half september gedurende drie maanden uitgetest in het Oude Noorden. De wijk krijgt alvast de nieuwe parkeerautomaten en gaat tegelijkertijd van start met de pasloze bezoekersregeling. Gedurende de proef kijkt de gemeente hoe parkeerders de nieuwe betaalwijze en het veel kleinere aantal parkeerautomaten ervaren. Omdat parkeerders niet meer terug naar hun auto hoeven om er een parkeerkaartje in te leggen, kan het aantal automaten flink omlaag. Ook het feit dat het 06-parkeren een grote vlucht heeft genomen in de stad, maakt de behoefte aan parkeerautomaten minder groot. In het geval van het Oude Noorden gaat het aantal parkeerautomaten terug van 138 naar 17 stuks. In heel Rotterdam zullen straks nog maar 350 parkeerautomaten zijn, nu zijn dat er nog 2.900. Vooral in woongebieden zullen veel automaten verdwijnen. De gemeente kan zo behoorlijk besparen op de kosten van aanschaf en onderhoud. 

 

Speciale stoeptegels verwijzen in de hele stad naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat. Op deze stoeptegels vinden parkeerders ook de betaald parkeertijden, de betaalwijze en het zonenummer voor 06-parkeren. 


Bron: rotterdam.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...