inloggen  |  aanmelden

Rotterdam breidt aantal teams tegen woonoverlast uit

Gepubliceerd op: 7 Januari 2016

Vanaf januari 2016 breidt gemeente Rotterdam de gebiedsgerichte interventieteams uit van vijf naar elf. Deze teams sporen woonoverlast op door inzet van gemeentelijke handhavers, woonoverlastcoördinatoren en bouwinspecteurs. Door deze nieuwe werkwijze worden misstanden sneller opgespoord, overlastsituaties sneller aangepakt en is er meer regie op individuele voorvallen. 

De Gebiedsgerichte Interventieteams zijn vorig jaar gestart in de vijf gebieden Feijenoord, Charlois, Delfshaven, Noord en IJsselmonde. De aanpak bleek succesvol. De eerste drie gebieden krijgen daarom een team erbij en ook Kralingen-Crooswijk, Hoogvliet en Centrum krijgen een eigen gebiedsgericht interventieteam. In de teams zitten gemeentelijke handhavers die ervaring hebben met het aanpakken van woonoverlast. De teams gaan gericht op basis van signalen en meldingen op adressen af waar mogelijk iets aan de hand is.
 
Bij de 2.160 huisbezoeken het afgelopen jaar ging het om controle op de Basisregistratie Personen (BRP) en misstanden zoals illegaliteit, verwarde personen die overlast veroorzaken, adresfraude, overbewoning, leegstand, vrouwenhandel en achterstallig onderhoud. Signalen over woonoverlast komen bij de gebiedsgerichte interventieteams binnen via andere onderdelen van de gemeente, wijkagenten of woningcorporaties. Doelstelling voor 2016 is het afleggen van 4.500 huisbezoeken.

Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...