inloggen  |  aanmelden

Rotondes overal eender

Gepubliceerd op: 4 September 2012

Gemeenten krijgen van minister Schultz van Haegen binnenkort een blauwdruk voor rotondes en kruisingen. Ze wil daarmee gemeenten aanzetten om overal dezelfde regels te laten gelden op deze verkeersknooppunten. Nu verschillen ontwerp en regels nog vaak en dat schept verwarring, zegt ze.

 

Minister Schultz van Haegen zou graag zien dat kruisingen en rotondes er overal hetzelfde uit gaan zien. Eenduidigheid schept duidelijkheid en dat komt de verkeersveiligheid ten goede, zo redeneert ze. Nu gelden op verschillende rotondes en kruisingen andere verkeersregels, bijvoorbeeld als het gaat om het verlenen of krijgen van voorrang. De minister vindt dat dit verwarring schept en zo tot gevaarlijke situaties kan leiden, vooral voor ouderen. Om gemeenten aan te sporen een einde aan te maken aan de verwarring, stuurt ze hen binnenkort een blauwdruk voor rotondes en kruisingen. Hierin staan de algemene spelregels voor ontwerp, verkeersregels en borden waarvan ze zou willen dat die overal gaan gelden.

 

Het basisontwerp voor rotondes en kruisingen wordt niet verplicht, maar gemeenten kunnen er rekening mee houden bij de aanleg van nieuwe knooppunten.

 

Bron: gemeente.nu


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...