inloggen  |  aanmelden

Roelofs één van de partijen in Aanpak Ring Zuid Groningen!

Gepubliceerd op: 9 Juni 2016

De voorlopige gunning was al een aantal weken bekend, maar op 12 mei 2016 is het Design & Construct Contract voor Aanpak Ring Zuid in Groningen dan echt ondertekend. De combinatie Herepoort gaat het project realiseren inclusief drie extra wensen, namelijk de Esperanto fiets- en voetgangerstunnel, de volledige aansluiting op de Europaweg en het groene Julianaplein.

Combinatie Herepoort bestaat uit Max Bögl Nederland BV, Züblin Nederland BV, Oosterhof Holman Infra BV (Grijpskerk), Koninklijke Sjouke Dijkstra BV (Leek), Jansma Drachten BV en Roelofs. De combinatie gaat het project realiseren voor een prijs van 388 miljoen euro.

Herepoort gaat nu de fasering, de planning en het ontwerp verder uitwerken. Het gaat om gunning onder voorwaarde, wat betekent dat het contract ontbonden kan worden als het Tracébesluit vernietigd wordt. De winnende aannemer mag daarom nog geen onomkeerbare werkzaamheden uitvoeren totdat de Raad van State einduitspraak heeft gedaan.

Het project
Aanpak Ring Zuid is het plan voor de ombouw van de zuidelijke ringweg Groningen. Het plan zorgt ervoor dat het verkeer vlotter doorstroomt en dat de stad en regio beter bereikbaar worden. Ook wordt de weg beter in de omgeving ingepast. Met de verdiepte ligging tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep verdwijnt de ringweg daar onder de grond. Over de verdiepte weg komen ‘deksels’ (brede viaducten), met daarop een nieuw park: het Zuiderplantsoen.

Roelofs is vereerd om deel uit te mogen maken van dit prachtige project!

Een greep uit ons leveranciersregisterStruyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...