inloggen  |  aanmelden

Roelofs brengt schuimbitumen aan in Tiel

Gepubliceerd op: 28 April 2016

Op woensdag 23 maart 2016 heeft Roelofs in samenwerking met meerdere partijen schuimbitumen aangebracht in Tiel. Met deze innovatieve toepassing voldoet de weg weer aan de gestelde eisen.

De bovenste, teerhoudende asfaltlaag van de weg is verwijderd en afgevoerd. Het materiaal daaronder, bestaande uit de resterende asfaltlaag inclusief de fundering van hoogovenslakken, is doorgefreesd en vervolgens gemengd met schuimbitumen. Hierdoor ontstaat een solide nieuwe fundering die als flexibel kan worden beschouwd ten opzichte van een ‘starre’ fundering als hoogovenslakken.
 
Insluiten door middel van schuim
Bij het mengproces gaat het schuim als een beschermende laag om het overige materiaal zitten. Op deze manier worden de eventueel overgebleven metalen volledig ingesloten. Zo is er geen kans op uitloging en kunnen deze metalen geen schade meer aanrichten aan het milieu. Hierdoor voldoet de weg straks weer aan de gestelde eisen en kan al het materiaal worden hergebruikt.
 
Verkeer ondervindt geen hinder
Een groot voordeel van deze methode is dat al het verkeer tijdens de uithardingsperiode gewoon gebruik kan blijven maken van de weg. Na het aanbrengen van de schuimbitumen kan tevens direct een nieuwe asfaltlaag over de weg worden aangelegd.
 
Het project
Het aanbrengen van deze schuimbitumen is onderdeel van het vijfjarige project Groot onderhoud asfaltwegen Tiel. Dit betreft een D&C contract waarbij Roelofs zelfstandig de advisering voor het onderhoud en de uitvoering bij diverse wegen in de gemeente verricht.
 
Mooie samenwerking
Verschillende partijen, zoals Freesmij, AKC, Siems asfalt- en betonboringen en de bitumenleverancier Esha werden ingezet bij de aanbrenging van deze bitumen. Een mooie samenwerking waarbij iedereen zijn expertise in heeft kunnen zetten.

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...