inloggen  |  aanmelden

Roelofs 500e lid van de Nederlandse Klimaatcoalitie

Gepubliceerd op: 15 Februari 2016

Roelofs heeft zich bij het Nieuwjaarsevent van MVO Nederland als 500e bedrijf aangesloten bij de Nederlandse Klimaatcoalitie. Deelnemers van deze Klimaatcoalitie zetten zich in voor een klimaat neutrale bedrijfsvoering. 

Algemeen directeur Gerard Hoiting vertelt waarom Roelofs zich heeft aangesloten bij de Nederlandse Klimaatcoalitie: “Voor ons betekent duurzaam ondernemen dat we streven naar een goede balans tussen People, Planet en Profit. Hier zetten we ons voortdurend voor in. Maar duurzaam ondernemen kunnen we niet alleen. Daarvoor moeten we samen optrekken met onze medewerkers, opdrachtgevers en andere belanghebbenden. Door deel te nemen aan de Nederlandse Klimaatcoalitie bundelen we kennis en expertise om zo uiteindelijk een klimaat neutrale bedrijfsvoering te realiseren. Een logische stap voor ons, want we zijn ook al aangesloten bij het MVO Koplopernetwerk.”
 
Tijdens de Klimaattop vorig jaar in Parijs spraken alle deelnemende regeringen af om de opwarming van de aarde niet boven de 2 graden uit te laten komen. Bedrijven en organisaties spelen hier een belangrijke rol in. Hoiting geeft enkele voorbeelden: “In het kantoren- en bedrijvenpark Eeserwold in Steenwijk wordt koud water uit een zandwinning gebruikt voor het koelen van kantoren. Dit systeem, UR Cool, levert een besparing op van maar liefst 88 procent CO2. Ook ontwikkelen we, samen met andere bedrijven, innovatieve en CO2-reducerende asfaltproducten zoals Lynpave en RubberPave, ultrastil asfalt op basis van rubber van autobanden. Daarnaast zijn we gecertificeerd op het hoogste niveau van de CO2-prestatieladder en de Prestatieladder Socialer Ondernemen.”
 
Nederlandse Klimaatcoalitie
De Nederlandse Klimaatcoalitie is eind 2014 opgericht door MVO Nederland, Natuur & Milieu, Klimaatverbond Nederland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Doel van de Klimaatcoalitie is om, samen met andere organisaties, versneld werk te maken van een klimaat neutrale samenleving. Sinds de start hebben al 500 organisaties en bedrijven zich aangesloten en toegezegd uiterlijk voor 2050 een klimaat neutrale bedrijfsvoering te realiseren.

Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...