inloggen  |  aanmelden

Rioolwaterzuivering Amersfoort gaat energie- en kunstmest leveren

Gepubliceerd op: 12 September 2013

Waterschap Vallei en Veluwe gaat de rioolwaterzuiveringsinstallatie Amersfoort ombouwen tot Energie- en Grondstoffenfabriek. Het project Omzet.Amersfoort transformeert de rwzi Amersfoort in een energie- en kunstmest producerende installatie. De focus komt te liggen op efficiency en maximale duurzaamheid.

 

Het waterschap gaat in de toekomst de rioolslibben die vrijkomen bij het zuiveren van rioolwater in Amersfoort, Soest, Nijkerk en Woudenberg centraal vergisten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Amersfoort. Hierdoor zal er meer biogas beschikbaar zijn voor het opwekken van groene stroom. Al het rioolwater van Amersfoort zal hierdoor in de toekomst energie neutraal gezuiverd worden en zal er jaarlijks een overschot van circa 2.000.000 kWh aan groene stroom aan het openbare elektriciteitsnet geleverd worden.

 

Bij de centrale verwerking van rioolslibben op de RWZI Amersfoort komen tevens reststromen vrij die die jaarlijks naar schatting 900 ton hoogwaardig kunstmest kunnen opleveren. De SH+E Group uit Barneveld gaat het project uitvoeren. Omzet.Amersfoort moet in 2015 operationeel zijn. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een LIFE+ subsidie van de EU.


Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...