inloggen  |  aanmelden

Riolering en wegen samen aanpakken

Gepubliceerd op: 20 Oktober 2011

De gemeentes Katwijk, Noordwijk en Teylingen gaan samenwerken op het gebied van gladheidbestrijding, riolering en groot onderhoud aan de wegen. Door dit gezamenlijk aan te pakken, kunnen ze veel kosten besparen.  

Nu al werken de gemeentes samen als het gaat om archeologie. Zo maken ze in alle drie de gemeentes gebruik van één en dezelfde archeoloog. In dit geval doet ook Lisse mee. In het vervolg gaan ze dus ook de zorg voor riolering en wegen delen. Het bureau dat de mogelijkheden van samenwerking onderzocht, geeft aan dat er nog veel meer gebieden zijn waar de gemeentes samen kunnen werken, door bijvoorbeeld kennis en expertise uit te wisselen.  Naast een verdere kostenbesparing zal dit volgens het onderzoeksbureau ook leiden tot verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening.

Het samenwerkingsvoorstel dat nu op tafel ligt, gaat in eerste instantie om gladheidbestrijding, riolering en groot onderhoud aan de verhardingen. Gemeenten kunnen onder andere samen projectvoorbereiding doen, samen de werkbestekken maken, samen directievoeren of toezicht houden, samen een aannemer aan het werk zetten en samen dingen kopen. Steeds vaker nemen dorpen in de Duin- en Bollenstreek gemeentelijke taken samen bij de hand. Zo hebben Katwijk en Noordwijk bijvoorbeeld samen een milieustraat.

Bron: Leidsch Dagblad

Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...