inloggen  |  aanmelden

Richtlijn oplaadpunten openbare ruimte

Gepubliceerd op: 14 November 2013

Gemeenten moeten in versneld tempo inspelen op de toenemende vraag naar oplaadpunten voor elektrische auto’s in de openbare ruimte. Om hen daarbij te helpen, hebben het CROW en Agentschap NL een handleiding gepubliceerd voor aanleg en beheer van dergelijke laadpunten.
 

De richtlijnen zijn omschreven in de publicatie ‘Oplaadpunten voor elektrische auto’s in de openbare ruimte’ (CROW-publicatie 336). Hiermee kunnen zowel gemeenten als wegbeheerders en grondeigenaren adequaat aan de slag met de uitrol van de publieke laadinfrastructuur. En dat is nodig. Want het aantal elektrische auto’s groeit en daarmee ook de vraag naar oplaadpunten, deels in de openbare ruimte. Gemeenten moeten zich klaarstomen voor deze ontwikkeling, beleidsmatig maar ook praktisch. Zo dient men helder te maken hoe de gemeente omgaat met verzoeken van burgers met elektrische auto’s om dichtbij huis een openbaar laadpunt te realiseren. Naast het innemen van heldere standpunten in deze, is het van belang om goed voorbereid aan de slag te gaan met de aanleg en beheer van laadpunten. Ook daarvoor is deze publicatie een prima vraagbaak.
 
De Taskforce Formule E-team wil de uitrol van elektrisch vervoer in Nederland aanjagen en belemmeringen wegnemen. Zij hebben daarom de bestaande kennis over realisatie van laadpunten gebundeld en verwerkt tot deze praktische handreiking. De publicatie ‘Oplaadpunten voor elektrische auto's in de openbare ruimte’ (artikelnummer 336) is te bestellen via de CROW-website:www.crow.nl/publicaties. Ook staat de publicatie online in zowel de ‘CROW Online Kennismodule Wegontwerp Binnen de Bebouwde Kom met ASVV’ als ‘CROW Online Kennismodule Parkeren’. Een uitgebreide samenvatting van deze publicatie is als gratis download beschikbaar via zowel de CROW-website als de website van Agentschap NL.
 
Bron: doetdoet.nl
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...