inloggen  |  aanmelden

Rhoon krijgt tankstation voor auto's op waterstof

Gepubliceerd op: 4 September 2014

In het Zuid-Hollandse Rhoon is een pompstation geopend voor auto's die op waterstof rijden. Het is de eerste van twintig tankpunten die de komende jaren in Nederland langs de weg verrijzen. Het waterstoftankstation in Rhoon is van het Franse bedrijf Air Liquide, dat bouwt aan een groter Europees netwerk van waterstofstations.

"Er zijn in Nederland tientallen bedrijven die investeren in innovatie en productie van waterstof. Dat is niet alleen goed voor onze economie, het draagt ook bij aan onze ambitie het vervoer te vergroenen," licht staatssecretaris Mansveld toe. "Bij verbranding wordt waterstof omgezet voor de elektrische aandrijving, waardoor alleen nog schone waterdamp overblijft. Het is daarmee een van de oplossingen voor schonere steden, omdat de luchtkwaliteit verbeterd en elektrische auto's nauwelijks geluid maken."  Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt zelf ook klant van het pompstation. Rijkswaterstaat heeft sinds kort de eerste twee Nederlandse waterstofauto's in hun wagenpark.
 
Ook heeft de staatssecretaris aangekondigd dat er vier miljoen euro beschikbaar is voor provincies die proeven willen doen met waterstofbussen voor personenvervoer. Tot nu toe rijden in Nederland alleen enkele vrachtauto's, een bestelauto en een aantal bussen op waterstof. Deze konden voor een tankbeurt terecht in Amsterdam, Arnhem en Helmond. Het nieuwe tankstation aan de A15 in Rhoon geeft een impuls aan waterstof voor personenauto's, omdat deze ook toegankelijk is voor de gewone automobilist.

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...