inloggen  |  aanmelden

Regio wil snel fietspad Assen-Groningen

Gepubliceerd op: 28 Januari 2015

De provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Groningen, Haren, Tynaarlo en Assen gaan onderzoeken of een snel fietspad tussen Assen en Groningen haalbaar is. Dagelijks reizen duizenden mensen op en neer tussen Assen en Groningen. De totale afstand bedraagt enkele reis ongeveer 30 kilometer.

Tot nu toe leggen weinigen deze afstand af per fiets. Maar technieken verbeteren, zowel van snelle fietsen als de infrastructurele mogelijkheden. De e-bike en de speedpedallic worden steeds geschikter voor gebruik voor woon-werkverkeer. Daarom hebben de provincies en gemeenten het idee om een onderzoek te laten doen naar een mogelijk `snel' fietspad tussen Assen en Groningen. Verschillende innovatieve toepassingen zoals sensoren, het opwekken van energie, self healing asfalt en glow in the dark-mogelijkheden, worden bij dit onderzoek betrokken.
 
De bestuurders hebben inmiddels het startsein gegeven voor dit onderzoek naar een snel fietspad tussen Assen en Groningen. Gedeputeerde Henk Brink: “Het snelle fietspad tussen Assen en Groningen kan een mooie aanvulling zijn op alle maatregelen die we hebben genomen op het gebied van fiets en bereikbaarheid in de regio Groningen Assen.”

Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...