inloggen  |  aanmelden

Regio Stedendriehoek wint Eo Wijers-prijsvraag

Gepubliceerd op: 8 September 2014

De regio Stedendriehoek is door de Eo Wijers-stichting uitgeroepen tot prijsvraagregio. De door de Stedendriehoek opgestelde prijsvraag wordt in november uitgeschreven. Het winnen van de prijsvraag is een stimulans voor de realisatie van de grote ambities die de regio heeft op het gebied van energieneutraliteit.
 

De stichting Eo Wijers is een netwerk dat met de prijsvraag wil bijdragen aan de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit. Regio's zijn uitgenodigd om als `opdrachtgever' op te treden. Na de keuze door de jury van de prijsvraagregio formuleren de regio en de stichting samen de uiteindelijke prijsopgave waarna gebiedsontwerpers, landschapsarchitecten, energie-ontwikkelaars en projectontwikkelaars hun ideeën en plannen voor de opgave kunnen indienen. De prijsvraagopgave wordt op 3 november bekendgemaakt.

De jury, onder voorzitterschap van Co Verdaas, was zeer lovend over het door de regio Stedendriehoek ingediende plan: "De regio Stedendriehoek heeft een duidelijke concrete opgave voor de regio geformuleerd. Om deze opgave te realiseren is de nodige bestuurlijke en ambtelijke kracht en uren nodig.” Tijdens deze 10e Eo Wijers-prijsvraag gaat de Eo Wijers-stichting op zoek naar nieuwe antwoorden op belangrijke opgaven waar de stedelijke regio's voor staan: transitie van de gebouwenvoorraad en transitie van fossiele naar duurzame energie vragen om nieuwe sturingsconcepten en een aanpak op bovenlokaal schaalniveau.

Het thema `Regio's in transitie' valt samen met realiseren van de ambities die de regio Stedendriehoek heeft op het gebied van energietransitie. Deze ambities komen voort uit De Agenda Stedendriehoek en de Routekaart Nieuwe Energie. De vraag van de regio Stedendriehoek zal draaien om hoe de energietransitie kan worden vormgegeven. Dit past ook bij de inspanningen van de regio op het gebied van schone technologie, die bijdragen aan een schoner milieu en energiebesparing. Dit gebeurt onder de noemer Cleantech Regio Stedendriehoek.

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...