inloggen  |  aanmelden

Regio Rotterdam blijft last houden van kamperende truckers

Gepubliceerd op: 24 Augustus 2016

De Rotterdamse regio blijft last houden van wildkamperendevrachtwagenchauffeurs. De aanpak van elf gemeenten in de regio, het Havenbedrijf Rotterdam en Rijkswaterstaat heeft nauwelijks effect, zo meldt het AD. Nog steeds wordt er massaal gekampeerd rond tankstations en op bedrijventerreinen. Dit illegaal kamperen kan sinds juni een boete van 90 euro opleveren.

Rotterdam, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Hellevoetsluis, Lansingerland, Ridderkerk, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen en Westland waren de rommel van overnachtende chauffeurs op terreinen langs de A20, A15, A16, A13 en de N57 beu en besloten samen het probleem aan te pakken. De truckers doen hun behoefte in het groen en veroorzaken gevaarlijke situaties door de weg over te steken. Die overlast is niet verminderd.
 
Er zijn speciale, bewaakte parkeerterreinen in de Rotterdamse haven beschikbaar. Maar hiervoor moet men betalen. Veel buitenlandse chauffeurs zeggen daar geen geld voor te hebben. Onderdeel van de gezamenlijke aanpak zou ook het aanspreken van de transportbedrijven zijn, om abonnementen af te sluiten voor deze overnachtingsplekken met sanitair.
 
Bron: ad.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...