inloggen  |  aanmelden

Regio Arnhem Nijmegen van start met slimmer reizen-campagne

Gepubliceerd op: 5 September 2016

In de regio Arnhem Nijmegen is de Vély-campagne van start gegaan. De campagne levert deelnemers een slim reisadvies op en de overheid meer inzicht in reisgedrag. De Vély campagne is een initiatief van de provincie Gelderland en gemeenten Arnhem Nijmegen. Opzet is dat er meer inzicht komt in het reisgedrag van inwoners.

Daarbij gaat het vooral om de dagelijkse reis van huis naar werk, school en studie. De gegevens worden anoniem vergaard en verwerkt. Met behulp van deze en andere gegevens worden maatregelen bedacht om knelpunten op te lossen en mensen te stimuleren om slimmer te reizen. Op deze manier willen de overheden samenwerken aan het verminderen van files en betere bereikbaarheid van de regio Arnhem Nijmegen.
 
De Vély app is vanaf 3 september gratis te downloaden voor iPhone en Android. Alle verkeersdeelnemers in de regio Arnhem Nijmegen én mensen die richting deze steden reizen, worden gevraagd om mee te doen. Via een actieve campagne worden zoveel mogelijk mensen benaderd om mee te doen. De gegevens worden gebruikt voor het meten van reisgedrag in dit project. In de app geven mensen aan met welk vervoermiddel ze reizen én hoe zij de reis ervaren. Na vijf weken stopt de app automatisch. Dan krijgen de deelnemers een persoonlijk reisadvies hoe de reis slimmer kan.
 
De Vély app is een van de projecten van Slimopweg. Slimopweg is onderdeel van de landelijke aanpak Beter Benutten waarin overheden en bedrijven samenwerken aan bereikbaar Nederland onder andere door het beïnvloeden van het gedrag van verkeersdeelnemers. Bijvoorbeeld door mensen te stimuleren op andere tijden naar hun werk te reizen of vaker de fiets te pakken in plaats van de auto voor de korte ritten.

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...