inloggen  |  aanmelden

Regenwater Apeldoorn naar tuin in plaats van riool

Gepubliceerd op: 31 Mei 2017

Vanaf vrijdag 19 mei kunnen inwoners van Apeldoorn subsidie aanvragen voor het ‘afkoppelen’ van een regenpijp die op het riool is aangesloten. Wethouder Sandmann zaagt op die dag symbolisch de eerste regenpijp af tijdens de ‘Week van het groen’ in woonwijk De Heeze.

“Als gevolg van klimaatverandering vallen er steeds meer hevige buien met veel neerslag in korte tijd” zegt wethouder Mark Sandmann. “De riolen kunnen al dat water niet tijdig verwerken, met wateroverlast en schade tot gevolg. Het loskoppelen van regenpijpen naar het riool is een van de oplossingen om de wateroverlast en bijbehorende schade te verminderen”.
 
Maatregelen
Sandmann: “Als gemeente doen we al veel: we vervangen bestrating door klinkers die water doorlaten, we leggen wadi’s en groenstroken aan. Maar we willen ook dat zoveel mogelijk regenpijpen van het riool worden losgekoppeld”. Op de eigen website geeft de gemeente Apeldoorn haar inwoners tips om mee te helpen met de afvoer van regenwater om wateroverlast en waterschade te beperken. Ook geeft de gemeente subsidie voor bepaalde maatregelen om de waterdruk op het riool te verminderen, zoals bij het groen maken van het dak en het afkoppelen van de regenpijp.
 
Tegel eruit, plant erin
Een groene tuin zonder al te veel verharding zorgt voor vermindering van wateroverlast. De gemeente sloot zich onlangs aan bij het landelijk succesvolle initiatief ‘Operatie Steenbreek’. Dit initiatief richt zich, onder het motto ‘tegel eruit, plant erin’ op inwoners die bij willen dragen aan een groene en gezonde leefomgeving. “Als gemeente helpen we onze inwoners graag op weg en proberen we mensen te motiveren en te inspireren”, aldus Sandmann. “Buurtraad de Heeze in Apeldoorn geeft, samen met Ons Huis, het goede voorbeeld door de ‘Week van het Groen’ te organiseren. Ik ben blij met dat soort initiatieven!”
 
Bron: Gemeente Apeldoorn

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...