inloggen  |  aanmelden

Rabobank verwacht geen verbetering van de woningmarkt in 2012

Gepubliceerd op: 22 Februari 2012

Rabobank verwacht dit jaar een daling van de gemiddelde aankoopprijs voor bestaande woningen van 5%. Desondanks voorziet de bank geen groei van de woningverkopen ten opzichte van 2011, vooral vanwege grote onzekerheid over de economie en de toekomst van de hypotheekrenteaftrek.

 

Dat schrijven economen van Rabobank in het recente Kwartaalbericht Woningmarkt. Daarin voorziet de bank dit jaar geen herstel van de woningmarkt. Koopwoningen blijven ook in 2012 duur voor alleenverdienende starters met een modaal inkomen, maar ook andere potentiële kopers zijn terughoudend. In het vierde kwartaal van 2011 daalden de prijzen, maar werden er toch weer minder woningen verkocht dan een kwartaal eerder. Dat beeld lijkt niet te wijzigen de komende tijd. De recessie, bezuinigingen, de onzekerheid op de arbeidsmarkt, maar ook de discussie over mogelijke hypotheekrenteaftrek blijven potentiële kopers dwars zitten.

 

In het vierde kwartaal van 2011 steeg het aanbod koopwoningen met vijfduizend. Eind 2011 stonden er ruim 221.000 woningen te koop. De geringe omvang van de betalingsachterstanden en gedwongen verkopen leiden bij Rabobank tot de conclusie dat de noodzaak tot verkoop beperkt is. Dat betekent weer dat de vraagprijzen en dus de gemiddelde verkoopprijs dus maar minimaal omlaag zullen gaan. Niet genoeg om de woningmarkt weer in beweging te krijgen.Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...