inloggen  |  aanmelden

PvdA Utrecht wil opheldering over stadsverwarming

Gepubliceerd op: 16 Februari 2016

De stadsverwarming in Utrecht blijkt een stuk minder efficiënt dan gedacht. Dat staat in een brief die het stadsbestuur in Utrecht donderdag aan de Utrechtse gemeenteraad heeft gestuurd. RTV Utrecht bericht dat Eneco, de leverancier van de stadsverwarming, heeft verzwegen dat de cijfers niet kloppen. Hierdoor hebben ruim 200 woningen in de wijk Leidsche Rijn ten onrechte een gunstig energielabel gekregen. 

De gemeente Utrecht moest zelf achter het gesjoemel van Eneco komen. PvdA-raadslid Leo Bruijn: "Wij vragen ons op basis van de situatie in Utrecht af hoe het staat met de Rotterdamse Stadsverwarming, zeker omdat de gemeente Utrecht zelf achter het gesjoemel moest komen. Wij hebben daarom aan het Rotterdamse stadsbestuur gevraagd of ze een extra controle gaan uitvoeren."
 
In de brief van het Utrechtse stadsbestuur stond dat de efficiëntie van het opwekken van stroom en warmte door Eneco minder gunstig blijkt te zijn dan dat het bedrijf eerder vermeldde. Hierdoor werd bij de berekening van de energielabels rekening gehouden met foute waarden. Huizen kregen daardoor een veel beter energielabel dan waar ze recht op hebben. Bruijn: "Wij hebben gevraagd of de energielabels in Rotterdam wel overeenkomen met de efficiëntie van de energieleverancier." 

Een greep uit ons leveranciersregisterDen Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...