inloggen  |  aanmelden

Provincie Gelderland kiest voor hoogwaardige uitstraling rotondes

Gepubliceerd op: 26 Augustus 2015

Een rammelstrook met gestraald straatsteenmotief geeft een rotonde een zeer strakke uitstraling. In de gemeente Zevenaar zijn onlangs op de N336 twee nieuwe rotondes aangelegd in deze bijzondere uitvoering, geproduceerd door Struyk Verwo Infra.

Het middeneiland van deze rotondes bestaat uit geprefabriceerde rammelstroken van zelfverdichtend beton (ZVB). Een betonsoort met een zeer strak uiterlijk. Daarbij is het straatsteenmotief ook nog eens gestraald, zodat kleine luchtgaatjes verdwijnen en een fijne structuur zichtbaar wordt.

Slechts 34 delen
Het overrijdbare deel van de rotonde rammelstroken is volgens CROW richtlijnen 300 cm en de werkende lengte 230 cm. Hierdoor hoefde voor dit middeneiland - met een straal van 12,50 m - slechts 34 delen geplaatst te worden. Aannemer NTP Infra uit Zevenaar kon de platen in een dagdeel plaatsen en direct doorgaan met het asfalteren van de bovenlaag. Voor een perfecte afwerking en het tegengaan van onkruid zijn de naden gekit door DSA uit Duiven. Bekijk het eindresultaat.

Meer weten?
Download de brochure complete rotondes
Bekijk andere referentieprojecten met rotondes

Een greep uit ons leveranciersregisterDe ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...