inloggen  |  aanmelden

Provincie gaat energiebesparing Utrechtse gemeenten stimuleren

Gepubliceerd op: 20 September 2016

De provincie Utrecht gaat 8 miljoen euro extra investeren in initiatieven voor schone en gezonde energie in alle gemeenten van de provincie. De provincie gaat samen met gemeenten, inwoners en bedrijven aan de slag om te zorgen dat in 2040 alleen nog maar schone energie gebruikt wordt.

Utrecht wil energiebesparing, zonne-energie en windenergie een flinke impuls geven. De provincie biedt met deze energieagenda meer mogelijkheden en ondersteuning voor lokale initiatieven en energiecoöperaties om projecten voor energiebesparing of zonne- en windenergie te realiseren.

De provincie gaat helpen bij de financiering van bijvoorbeeld zonnepanelen, het isoleren van gebouwen en andere vormen van energiebesparing. Hiertoe wordt in aansluiting op het Utrechts Energiefonds van de gemeente Utrecht een energiefonds voor de gehele provincie gestart. Ook helpt de provincie onder andere gemeenten, scholen, particuliere woningeigenaren, woningcoöperaties en bedrijven met het verkrijgen van subsidies of leningen van het Rijk en de Europese Unie.

Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...