inloggen  |  aanmelden

ProRail steunt realisatie fietstransferium bij CS Nijmegen

Gepubliceerd op: 20 Maart 2012

Het fietstransferium dat wordt gebouwd op het centraal station van Nijmegen, krijgt financiële steun van ProRail. Met een bijdrage van ruim 2 miljoen euro in de bouwkosten wil ProRail helpen om het toenemende aantal treinreizigers dat met de fiets naar het station komt, te faciliteren.

 

Op de plaats waar voorheen het stationspostkantoor was gevestigd, komen straks een vernieuwd poppodium en 350 studenteneenheden te staan. Daaronder komt een groot fietstransferium voor het gratis stallen van ongeveer 4.000 fietsen. De stalling zal een moderne uitstraling en inrichting krijgen en wordt constant bewaakt. De bouw van het complex is eind 2011 gestart. De oplevering staat gepland voor eind 2013.


ProRail draagt bij in het kader van het programma Ruimte voor de Fiets. De reden hiervoor is dat steeds meer treinreizigers met de fiets naar CS Nijmegen komen. Station Nijmegen heeft momenteel ruim 40.000 in- en uitstappers per dag. 42% van de treinreizigers komt nu al met de fiets naar het station. Dit aandeel groeit de komende jaren door naar 50%. Vanaf het station gebruikt 18% van de treinreizigers de fiets om hun eindbestemming in Nijmegen te bereiken. 

Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...