inloggen  |  aanmelden

Proef met slim gebruik elektriciteit in Amersfoort

Gepubliceerd op: 1 Maart 2013

In Amersfoort gaat een pilot van start met slim gebruik van elektriciteit. Een groep van ongeveer 100 bewoners wil gaan experimenteren met duurzame productie en slimme inzet van elektriciteit. Zonnepanelen en slimme meters helpen daarbij.


In de wijk Nieuwland in Amersfoort zijn veel woningen uitgerust met zonnepanelen. De bewoners van deze wijk riepen de projectgroep ‘Smart Grid, rendement voor iedereen’ in het leven, om samen met andere stroomproducerende huishoudens te gaan onderzoeken hoe ze duurzame stroom slimmer kunnen produceren en gebruiken. Omdat stroom niet kan worden opgeslagen, is het van belang om productie en gebruik van stroom slim op elkaar af te stemmen. Dat is op dit moment nog lastig te realiseren. De projectgroep wil nu de mogelijkheden gaan inventariseren van afstemming van vraag en aanbod. Door bij tekorten aan elektriciteit vanuit de centrales gebruik te maken van zelfopgewekte energie en zo te besparen op de energierekening. En door bewuster om te gaan met het gebruik van huishoudelijke apparatuur.


De klankbordgroep van bewoners werft op dit moment 100 energieproducerende huishoudens uit heel Amersfoort, om vanaf april mee te doen aan de proef. Aan de deelnemers wordt kosteloos een slimme meter en een set pluggen aangeboden, waarmee het energieverbruik wordt gemeten. De proef duurt in totaal twee jaar.

 

Bron: destadamersfoort.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...