inloggen  |  aanmelden

Proef met rekening voor 'laadpaalklevers'

Gepubliceerd op: 1 Februari 2017

Provincies Noord-Brabant en Limburg houden met NUON een proef om zogeheten ‘laadpaalklevers’ tegen te werken. Veel laadpalen voor elektrische auto’s zijn onnodig lang bezet. Door geld in rekening te brengen voor langer laden dan nodig hopen de gemeenten dit tegen te gaan. De proef gaat van start in meerdere gemeenten.

Ongeveer 10 procent van de laadpaalsessies duurt volgens NUON langer dan 24 uur, waardoor de palen onnodig lang bezet zijn. Dit kan bij andere elektrische rijders tot frustratie leiden. De energieleveranciers gaan met de provincies proberen om dit te voorkomen door geld in rekening te brengen voor ieder uur dat auto’s te lang laden. Er komt een minimale afnameverplichting van 1kWh. Als een accu voor 4kWh wordt opgeladen, mag hij maximaal 4 uur bezet zijn. Per uur dat de gebruiker langer aan het laadpunt blijft staan wordt aanvullend 1 kWh in rekening gebracht.
 
Extra laadpunten
NUON gaat met Heijmans in opdracht van de provincie Noord-Brabant 2.480 publieke laadpunten realiseren in verschillende gemeenten in Noord-Brabant en Limburg. Er is een contract getekend voor tien jaar.
 
Bron: Binnenlands Bestuur

Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...