inloggen  |  aanmelden

Proef met inzameling blikafval succes in Hengelo

Gepubliceerd op: 22 Mei 2013

In twee maanden tijd heeft Hengelo ruim 10.000 kilo aan blikafval ingezameld. De nieuwe blikcontainers op elf locaties in de stad hebben groot succes. De gemeente is er bij wijze van proef mee gestart en bekijkt na zes maanden of het verder gaat met de blikcontainers.

Hengelo heeft de eerste blikcontainers bij diverse winkelcentra en op het Milieupark geplaatst. Het hoopt dat er daardoor minder blik in het restafval terecht komt. Daar wordt het immers niet gescheiden van het overige afval en gaat het naar de vuilverbranding. Blik is nu juist een materiaal dat heel goed gerecycled kan worden. Blik is grondstof voor nieuwe producten, zoals voor nieuwe blikjes, maar ook voor fietsen. Het kan steeds weer opnieuw worden gebruikt. Hengelo wil met de blikcontainers het recyclen stimuleren en het restafvalvolume verkleinen. Dat is in de eerste maanden al prima gelukt. Door het inzamelen van meer dan 10.000 kilo blik in twee maanden tijd, nam het restafval met datzelfde gewicht af. De containers zijn zelfs zo’n succes dat de gemeente de inzameling niet meer kan bijbenen. De containers zitten al snel vol. Om niet nog vaker te rijden en het milieu onnodig te belasten, vraagt de gemeente van de inwoners om het blik eerst plat te stampen voor ze het in de container gooien. Op die manier past er veel meer blik in een container en hoeven de inzamelende wagens niet vaker te rijden.

De blikinzameling betreft in eerste instantie een proef van zes maanden. Na deze periode wordt de inzameling geëvalueerd. Daarna besluit de gemeente of de containers onderdeel blijven uitmaken van de milieueilanden bij de winkelcentra.

Bron: deweekkrant.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...