inloggen  |  aanmelden

Predicaat Qualified Company voor Roelofs

Gepubliceerd op: 25 Juni 2015

Roelofs heeft vanuit het EFBQ het predicaat “Qualified Company’ ontvangen. Het predicaat is verstrekt op basis van een intensief assessment met directie- en managementleden en analyses van strategische businessplannen en bijbehorende planning- en controlcyclus.

EFBQ dé benchmark voor strategisch ondernemerschap
De European Foundation for Business Qualification (EFBQ) is in 1992 opgericht onder auspiciën van de Europese Commissie met als doel het bedrijfsleven een sterkere positie te geven in een Europese markt zonder grenzen. Bedrijven hebben een sterke behoefte zich te profileren als de beste in hun gekozen markten en zich te onderscheiden van de concurrenten.

De EFBQ heeft als doel het bevorderen, toetsen en kwalificeren van strategisch ondernemerschap in een netwerk, de EFBQ Peer Group, dat is opgebouwd uit voorbeeldbedrijven uit verschillende branches. Met de EC-Standard®, een unieke methodiek die de bedrijfsvoering beoordeelt op alle relevante aspecten, heeft de EFBQ Peer Group zich ontwikkeld tot dé benchmark voor strategisch ondernemerschap. Daarbij wordt vooral geanalyseerd of de aansturing en monitoring goed geregeld is en de prioriteitsstelling juist wordt aangehouden. Ofwel doe je niet alleen ‘de dingen juist’, maar vooral ook doe je ‘de juiste dingen’?

Top 10 strategische benchmark
Met de kwalificatie “Qualified Company” schaart het innovatieve infrabedrijf gevestigd in Den Ham, Stadskanaal, Steenwijk en Veenendaal zich in een select gezelschap van bedrijven en dringt door tot de top 10 van de benchmark van 100 bedrijven binnen het EFBQ. Suggesties ter verbetering worden ingepast in bedrijfsplannen om na een volgend assessment het predicaat Business Star te kunnen voeren.

Een greep uit ons leveranciersregisterDen Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...