inloggen  |  aanmelden

Pilot parkeren fiets met chip in Zuidpleinstalling

Gepubliceerd op: 1 Maart 2017

Amsterdam onderzoekt op verschillende manieren op welke wijze bestaande fietsstallingsplaatsen beter benut kunnen worden. De pilots richten zich onder andere op duidelijkere communicatie en het sneller vinden van een stallingsplaats. In de Zuidpleinstalling in Amsterdam onderzoekt de gemeente in dit kader of het papieren bonnetje te vervangen is door een chip.

De proef draait om een systeem dat de binnenkomst en het vertrek van fietsen in een stalling automatisch registreert. Fietsers die aan de proef meedoen, krijgen een sticker met een chip op de fiets geplakt. In de stalling zijn speciale drempels geplaatst die de chips van elke fiets uitlezen bij binnenkomst en vertrek. Groene en rode lichten in de drempel geven aan of de automatische registratie gelukt is en men door kan lopen.
 
Verschillende pilots
De testen moeten uitwijzen of het uitlezen van de chips technisch goed werkt, ook tijdens spitstijden. Daarnaast moet uit de tests blijken of mensen met de chip sneller hun fiets kunnen parkeren ten opzichte van het huidige systeem met de papieren bonnetjes. Momenteel doen er al ruim 1000 mensen mee aan de proef van de gemeente Amsterdam. De gemeente vroeg diverse marktpartijen concrete ideeën met nieuwe technologieën aan te dragen voor de proef. In stallingen bij de RAI en Paradiso starten rond deze tijd pilots met andere systemen.

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...