inloggen  |  aanmelden

Parkstad start grootschalig zonnepanelenproject

Gepubliceerd op: 17 Mei 2016

De Parkstad-gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal starten gezamenlijk een zonnepanelenproject. Het biedt aan 7.250 particuliere woningeigenaren de kans om te investeren in het verduurzamen van hun huis. Het zonnepanelenproject is een uitwerking van de Parkstad-ambitie om in 2040 als regio energieneutraal te zijn.

Voor de deelnemers wordt alles geregeld: van installatie tot service. De deelnemers financieren de zonnepanelen door een lening af te sluiten met de eigen gemeente tegen een lage rente. De deelnemers worden geheel ontzorgd: ze krijgen vijftien jaar garantie en service. De aflossing is lager dan de huidige energierekening, deelnemers besparen dus kosten. Men lost de lening in vijftien jaar af, maar versneld aflossen mag ook. Na aflossing is het volledige financiële voordeel voor de deelnemer.
 
Parkstad is nog bezig met de voorbereidingen. Naar verwachting vinden in de loop van dit jaar per gemeente informatieavonden plaats. Hierover worden inwoners onder meer via de huis-aan-huisbladen geïnformeerd. Al tijdens de informatieavonden kunnen geïnteresseerden zich definitief aanmelden. Vervolgens wordt alles in gang gezet.
 
Met Parkstad Limburg Energie Transitie (PALET) hebben alle acht gemeenten de ambitie uitgesproken om via energiebesparing en duurzame energieopwekking in 2040 een energieneutrale regio te zijn. Haico Offermans, portefeuillehouder PALET: “Het regionaal uitrollen van dit zonnepanelenproject is een van de projecten waarmee we nu al willen starten. Het biedt ook een enorme kans voor het regionale bedrijfsleven, aangezien de zonnepanelen geïnstalleerd en onderhouden moeten worden.”

Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...