inloggen  |  aanmelden

Parkeren fors duurder geworden

Gepubliceerd op: 16 Juli 2012

Parkeren op straat is de afgelopen vier jaar 15% duurder geworden terwijl de inflatie in diezelfde periode maar met 7% steeg. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De verschillen tussen de tarieven die de diverse gemeenten hanteren zijn groot.

Zo blijkt uit het onderzoek dat in Hengelo de parkeertarieven het hardst stegen. Die gingen maar liefst met 36% omhoog de afgelopen vier jaar. Een uur parkeren in het centrum van Hengelo kost nu 1,90 euro. Dat is nog altijd een schijntje in vergelijking met de tarieven die Amsterdam hanteert. Een uur parkeren in het centrum kost daar vandaag de dag 5 euro per uur. Parkeren in de Randstad kost gemiddeld 2,79 euro per uur. Alleen in Rotterdam daalden de tarieven voor de duurste parkeerplaatsen.

Niet alleen de parkeerplekken op straat, maar ook veel parkeergarages zijn duurder geworden. Van de 75 onderzochte garages hebben er 32 de tarieven verhoogd dit jaar. In Breda stegen de prijzen voor de garages met 25 procent 't meest. Veel mensen ergeren zich eraan dat er vaak per uur betaald moet worden. De Partij van de Arbeid komt binnenkort met een motie om afrekenen per minuut te verplichten.
Bron: rtl.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...