inloggen  |  aanmelden

Noodzaak van kwaliteitsborging neemt bij markpartijen toe

Gepubliceerd op: 3 Juli 2018

Op 29 juni heeft minister Ollongren haar brief over de stand van zaken van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen aan de Eerste Kamer verzonden. Daarin gaat zij onder andere in op de wijze waarop de bevoegdheidsverdeling tussen het bevoegd gezag en de kwaliteitsborger is geregeld. Ollongren geeft aan op dit punt te werken aan afspraken met de VNG. Deze afspraken zullen na de zomer, als de nieuwe colleges zijn gevormd, voor bestuurlijke besluitvorming binnen de VNG worden voorgelegd.

Samenwerken en contracteren
Nu Minister Ollongren de Eerste Kamer heeft verzocht de behandeling van de Wkb te hervatten,  neemt het belang en de noodzaak van kwaliteitsborging bij diverse markpartijen zichtbaar toe. De wet begint door te dringen in alle geledingen en wordt ook benoemd in gesprekken op het gebied van samenwerken en contracteren. Zowel bij gemeenten als bij bouwbedrijven.
Verschillende bouwbedrijven en gemeentes hebben hun medewerkers al aangemeld voor de opleiding Bouwbesluitdeskundige. Cursusleider Hajé van Egmond: “Het is een unieke basisopleiding die je snel inzicht geeft in het Bouwbesluit en handvatten biedt om bouwplannen integraal te toetsen aan de voorschriften, of je nu werkzaam bent bij de overheid of in de bouw.”

Ontmoeten en kennis delen
De opleiding Bouwbesluitdeskundige start gegarandeerd op woensdag 3 oktober 2018.  Het is een van de activiteiten waarmee PAOTM alle betrokken partijen helpt met de nieuwste kennis en kunde op het vlak van techniek en management. Ook in het najaar starten weer tal van cursussen waarin PAOTM-experts gemeentes, RWS en uitvoerders elkaar ontmoeten en kennis delen.

Kijk op www.paotm.nl/gemeentewerken voor het aanbod van najaar 2018.

Een greep uit ons leveranciersregisterBinnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...