inloggen  |  aanmelden

Het financiële plaatje van een project objectief in kaart brengen

Gepubliceerd op: 23 Oktober 2018

Life Cycle Costing helpt je daarbij! 

Bij het ontwikkelen en realiseren van een nieuw gebouw, brug  of snelweg komt veel kijken. Ontwerp, planning, aanleg. Maar dat staat het gebouw of ligt de weg er, en dan? Wat kost het om het te onderhouden en te beheren? Hoe lang gaat de weg mee? En wat kost het om het gebouw uiteindelijk te slopen?

Inzicht in de totale projectkosten
Allemaal vragen die een rol spelen bij de ontwikkeling van een project. Het kan echter lastig zijn om al in het voorstadium te bepalen wat de levensduur is van het project en welke kosten daarbij komen kijken. De methode Life Cycle Costing kan je daarbij helpen. Het helpt je technische alternatieven te vergelijken en geeft je al tijdens de ontwerpfase inzicht in de totale kosten van start tot en met sloop. Zo kan je dus goed onderbouwde beslissingen nemen, alternatieven objectief vergelijken en daarmee aanzienlijk kosten besparen. Bedrijven als Royal HaskoningDHV en BAM, maar ook Rijkswaterstaat werken al jaren met deze methode, met succes. En van successen kun je leren!
 
Praktische handvatten uit het werkveld
Om die reden organiseert PAOTM op 7 en 8 november een tweedaagse cursus Life Cycle Costing in de gww en bouw. Met docenten werkzaam bij grote marktpartijen als Royal HaskongDHV, VolkerInfra, Van Hattum en Blankevoort en Rijkswaterstaat krijg je praktische handvatten en voldoende bagage om LCC toe te passen binnen je eigen project of organisatie.
 
Ontmoeten en kennis delen
De cursus Life Cycle Costing in de gww en bouw is een van de activiteiten waarmee PAOTM alle betrokken partijen helpt met de nieuwste kennis en kunde op het vlak van techniek en management. Ook in het najaar starten weer tal van cursussen waarin PAOTM-experts gemeenten , RWS en uitvoerders elkaar ontmoeten en kennis delen.
 
Kijk op www.paotm.nl/gemeentewerken voor het aanbod van najaar 2018.

Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...