inloggen  |  aanmelden

Overijssel investeert in groenaanleg steden

Gepubliceerd op: 24 September 2015

Overijssel gaat steden groener maken. In 2016 komt er meer geld voor groenaanleg. De provincie kondigde dit besluit aan tijdens een symposium over maatregelen die de gevolgen van de klimaatverandering tegen gaan. Groenaanleg is daar één van.

Door meer groen aan te leggen in steden, kan de temperatuur in deze doorgaans warmere omgevingen dalen. Daarnaast is het een manier om regenwater op te vangen voordat het het riool bereikt. Om die redenen gaat Overijssel meer geld steken in de aanleg van groen in steden. Als aanvullende maatregel stelt de provincie voor om het bestaande energiefonds van 200 miljoen euro ook beschikbaar te stellen voor het bestrijden van de gevolgen van klimaatverandering. Overijssel is niet de enige provincie die prioriteiten legt bij het vergroenen van steden. De provincie Gelderland voerde eerder al het programma Cool Nature uit. Dit leidde tot de aanleg van functionele, leerzame en verkoelende natuur in een groot aantal Gelderse steden.
 
Waterschap Veluwe en Vallei maakte tijdens hetzelfde symposium bekend dat het per vierkante meter dak 4 euro aan de gemeente Deventer over zal maken ten behoeve van een burgerinitiatief in de wijk De Worp in Deventer. Hier koppelde een groep inwoners hun regenpijpen af van de riolering. Ook de gemeente Deventer stelde al geld beschikbaar voor dit project.

Bron: De Stentor

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...