inloggen  |  aanmelden

Overijssel gaat voor 47.000 duurzame woningen

Gepubliceerd op: 1 December 2015

Dertig partijen uit Overijssel en Den Haag willen de komende vier jaar 47.000 duizend woningen in Overijssel verduurzamen naar minimaal energielabel B. In Overijssel maken overheden, koepelorganisaties, woningcorporaties, ondernemers en inwoners zich al enkele jaren sterk voor een duurzame woningvoorraad. De afgelopen jaren zijn hierdoor al 12.000 woningen aangepakt.

Gedeputeerde Erik Lievers voor Energie, Milieu en Europa: "We hebben de afgelopen jaren gezien dat door samen te werken belangrijke stappen kunnen worden gezet. Het mes snijdt aan meerdere kanten: voor bouw- en installatiebedrijven betekent verduurzaming van de woningmarkt dat er de komende jaren een flinke boterham te verdienen is, maar zij zullen wel anders moeten gaan denken en werken. Voor de woningeigenaren is het belangrijk dat zij integraal worden geadviseerd, ontzorgd en dat er mogelijkheden zijn om de investering ook financieel te kunnen dragen. De overheden willen graag hun energiedoelstellingen realiseren en kunnen een ondersteunende rol spelen. Ik ben er trots op dat wij er in Overijssel in slagen om deze samenwerking tot stand te brengen."
 
De Overijsselse Aanpak is een samenwerkingsprogramma tussen de Provincie Overijssel, het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Kamer van Koophandel, Bouwend Nederland, Uneto-VNI en de Overijsselse gemeenten. Voor de bouw- en installatiebranche is de wereld ingrijpend veranderd. Daarom is in de Overijsselse Aanpak veel aandacht voor marktontwikkeling en ondersteuning en begeleiding van ondernemers. Het is de bedoeling dat de komende jaren nog veel meer partijen zich aansluiten bij deze duurzame revolutie in Overijssel.

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...