inloggen  |  aanmelden

Overijssel begint campagne voor levensloopbestendige woningen

Gepubliceerd op: 30 Oktober 2013

Overijsselse gemeenten zijn een campagne begonnen om mensen te wijzen op het fenomeen levensloopbestendig wonen. De campagne ‘Lang zult u Wonen’ informeert twee jaar lang over woningaanpassingen die het mogelijk maken om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.
 

Mensen worden steeds ouder. We willen, maar moeten ook zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren in de eigen woning. Dat is heel goed mogelijk met een beetje hulp van de techniek. Bestaande woningen kunnen prima aangepast worden zodat mensen er nog jarenlang kunnen blijven wonen zonder terug te hoeven vallen op hulp van buiten. De campagne van de Overijsselse gemeenten wijst inwoners op hun eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden hierin. Op inzichtelijke wijze zullen ze de komende twee jaar op een speciale website, een tv-programma op RTV Oost, bij bijeenkomsten en in folders informeren over de noodzaak en de mogelijkheden van levensloopbestendig wonen. Centraal daarbij zal staan hoe belangrijk het is om er zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Met vaak eenvoudige aanpassingen kan een woning veel functioneler worden voor mensen die niet goed meer uit de voeten kunnen. Het kan gaan om automatische verlichting, het verwijderen van drempels, hulpmiddelen in de badkamer en dergelijke.
 
Deelnemende gemeenten geven op hun eigen manier invulling aan de campagne. Ze organiseren huisbezoeken, tentoonstellingen, bijeenkomsten en zetten alle informatie in folders. Daarnaast zal op RTV-Oost een aantal programma’s worden uitgezonden waarin de praktische kant van het verbouwen en aanpassen aan bod komt. Zo laat men verschillende voorbeelden zien van woningen die op eenvoudige wijze aangepast en levensloopbestendig zijn gemaakt.

Bron: langzultuwonen.nl
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...