inloggen  |  aanmelden

Overheden kunnen met gemak 30 procent besparen op energie

Gepubliceerd op: 5 Januari 2012

Gemeenten, provincies en andere overheden laten nog veel mogelijkheden voor energiebesparing liggen. Dat blijkt uit cijfers en analyses van Energie Centrum Nederland (ECN) en Agentschap NL,  het subsidiebureau van de overheid.

 

Overheden kunnen 15% besparen op hun energierekening door apparatuur zuiniger af te stellen en alle vormen van verbruik kritisch te bekijken. Als ze ook het onderhoud en beheer van gebouwen nog uitbesteden, kunnen overheden binnen 10 jaar 30% besparen. Behalve het beter isoleren van gebouwen, doen overheden weinig aan energiebesparing waar het hun eigen gebouwen betreft. Beter energiemanagement kan veel opleveren.

 

Met name in de kantorenmarkt is nog veel te halen, zo leren de cijfers van ECN.  Zo kan een energiemanager toezien op betere afstelling van bijvoorbeeld verwarming en airco.  Eerder werd al bekend dat de overheden miljoenen kunnen besparen  op hun verlichting door spaarlampen in te draaien en slimme lichtplannen op te stellen. Tenslotte kan de overheid veel besparen door al bij de inkoop van apparatuur te letten op het stroomgebruik.

 

Bron: Binnenlands Bestuur


Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...