inloggen  |  aanmelden

Oud-Beijerland introduceert online 3D structuurvisie

Gepubliceerd op: 19 Juni 2013

Oud-Beijerland heeft als eerste gemeente in Nederland de verplichte structuurvisie in 3D vorm online gezet. Op een speciale website presenteert de gemeente haar visie op de ruimtelijke ontwikkeling en roept ze bewoners en bedrijven op daarover mee te denken.

 

Oud-Beijerland wil op deze manier de visie toegankelijk en inzichtelijk presenteren en inbreng genereren van burgers en bedrijven. Het 3D model van de structuurvisie geeft in vogelvlucht een beeld van de plannen die de gemeente heeft voor toekomstige projecten. Door op deze projecten te klikken, komt informatie in beeld over het betreffende plan, maar kunnen bezoekers van de site ook meteen hun zienswijze of ideeën kenbaar maken. Het opstellen van een gemeentelijke structuurvisie is verplicht, maar de presentatie daarvan gebeurt doorgaans op de traditionele manier: door inzage te bieden in de gemeentelijke documenten, doorgaans dikke boekwerken. De website met een samenvatting van de plannen in een overzichtelijke 3D weergave is uniek. Gemeente Oud-Beijerland is er een jaar geleden mee gestart.

 

De gemeente hoopt dat de online structuurvisie zal uitgroeien tot een interactief platform waarop iedereen met elkaar in gesprek gaat en blijft over wonen, ondernemen en verblijven in Oud-Beijerland. Na de vaststelling van de structuurvisie blijft de website dan ook bestaan. Ook nieuwe projecten zullen dan worden toegevoegd.


Bron: oblversterkt.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...