inloggen  |  aanmelden

Oss neemt Weg van de Toekomst in gebruik

Gepubliceerd op: 10 September 2013

In Oss is zondag 8 september de Weg van de Toekomst geopend. De weg - de N329 - moet hét toonbeeld worden van duurzaamheid en zichtbare vernieuwing: een energieneutrale weg, verantwoord materiaalgebruik, CO2 bewust bouwen, led-verlichting, communicatie met de weggebruiker en faunapassages.

 

Vier jaar geleden is begonnen met het verzamelen van duurzame en innovatieve ideeën voor de Weg van de Toekomst. Nu zijn de ideeën zichtbaar op of naast de weg. Een unieke weg in Nederland. Niet alleen door de gebruikte technieken maar ook door de samenwerking met scholen, ondernemers en inwoners.

 

De Weg van de Toekomst is CO2-neutraal gebouwd. Tijdens de bouw is de CO2 uitstoot zo veel mogelijk beperkt door in te kopen bij bedrijven die groen produceren en dichtbij het werk zitten. De overblijvende CO2 uitstoot is gecompenseerd door bedrijven langs de N329 van grijze energie op groene energie over te laten gaan.

 

De N329 Weg van de Toekomst is een initiatief van gemeente Oss en de provincie Noord-Brabant. Het energieverbruik van de weg wordt bijna gehalveerd, onder meer door ledverlichting te gebruiken en het dimmen van de verlichting. Alle resterende energie, die nodig is voor bijvoorbeeld verkeerslichten en pompen, wordt met zonne-energie opgewekt. 

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...