inloggen  |  aanmelden

“Organic Fertilizer Assistant App” ondersteunt telers bij organische landbouw

Gepubliceerd op: 25 Juni 2015

De Organic Fertilizer Assistant App is ontwikkeld door landbouwkundigen. De App helpt telers om hun gewassen effectiever te bemesten, door de optimale combinatie te vinden van de maximale hoeveelheid organische meststoffen en de minimaal benodigde hoeveelheid kunstmest. De app is verbonden met diverse wereldwijde databases op het gebied van organische meststoffen en kunstmest, bodemtypes en weerberichten.

Als we een betere en bestendige bodem willen, is het van belang dat telers organische meststoffen gebruiken. Organische landbouw en organisch-minerale landbouw wordt steeds belangrijker, omdat we gezond voedsel willen produceren. De “organic fertilizer assistant App” geeft de moderne teler het gereedschap om slim en efficiënt te werken op een organische manier.

In enkele eenvoudige stappen kunnen telers advies krijgen over de juiste hoeveelheid organische meststoffen, organisch materiaal en de toevoeging van kunstmest. Selecteer simpelweg het gewas en de bodemsamenstelling, en dan krijg je de hoeveelheid belangrijke voedingsstoffen die is benodigd om de gewenste opbrengst te realiseren. De app berekent de exacte behoefte voor ieder afzonderlijk gewas.

Daarbij bepalen de weerberichten wat het beste moment is om het veld te bemesten. Met het “farmers’ forum” is een platform gecreëerd om andere telers te informeren en met hen te discussiëren. Hierdoor wordt een unieke gemeenschap gevormd van telers die op een organische manier willen produceren. Via dit platform kunnen de telers wereldwijd hun kennis delen en specifieke problemen bespreken. De app geeft een wereldwijde stimulans aan de organische landbouw.

De app is nu beschikbaar in de App Store en is geheel gratis: https://itunes.apple.com/nz/app/organic-fertilizer-app/id971290947?mt=8&ign-mpt=uo%3D2


 

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...