inloggen  |  aanmelden

Optiflex ? reflecterende bestrating

Gepubliceerd op: 30 November 1999

Openbare verlichting maakt wegvlakken, kruisingen en nabijgelegen verblijfsgebieden zichtbaar. Maar wat als de weg zélf verlicht? De nieuwe techniek van Optiflex draagt aanzienlijk bij aan de verlichting van het wegdek. Daardoor kan het lichtniveau van de openbare verlichting omlaag. En de energierekening dus ook.

Hoge reflectie
Optiflex is een deklaag met hoge reflectiewaarden. Aan te brengen op stenen, tegels en banden. Handig in bijvoorbeeld woonwijken, op rotondes en verkeerseilanden, of als wegmarkering. En dankzij de sterke reflectie extra veilig en voordelig. Het geheim? De witheid en microtextuur. Daarnaast is gezorgd voor een optimale korrelverdeling en wassing van de deklaag voor de macrotextuur. De hoge hardheid van het materiaal zorgt ervoor dat vuil niet kan doordringen.

Overal toepasbaar
De reflecterende deklaag van Optiflex past in iedere ruimte. De stenen en tegels worden ontwikkeld in verschillende kleuren (wit, grijs, zwart, rood en geel) en passen zodoende in elke omgeving. Met het oog op verkeersveiligheid komt Optiflex ook in een volledig witte deklaag. Getest op retroreflectie.


Kenmerken:

  • Draagt bij aan zichtbaarheid omgeving
  • Ondersteunt werking openbare verlichting
  • Inzetbaar als wegmarkering voor verkeersveiligheid
  • CO2-reductie door energiebesparing
  • Verlaging urban heat island effect

Vraag het meetrapport en de flyer aan.

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...