inloggen  |  aanmelden

Oproep inleveren e-waste bij milieustraat na Koninginnedag

Gepubliceerd op: 29 April 2013

Tijdens Koninginnedag worden op Vrijmarkten doorgaans veel elektrische apparaten te koop aangeboden. Aanjager van recycling Wecycle roept bewoners op om apparaten die overblijven na die dag vooral in te leveren bij de milieustraat. Ze koppelen daar een aantrekkelijke actie aan vast.

 

Van de 400.000 Nederlanders die van plan zijn spullen te verkopen op de Vrijmarkten van 30 april, gaat één op de drie ook elektrische apparaten aanbieden. Veel onverkochte elektrische apparaten belanden daarna in de vuilnisbak. Om dat te voorkomen, organiseert Wecycle een inzamelactie. De eerste inleveraars van elektrische apparaten na Koninginnedag krijgen een tas cadeau. 256 Gemeenten nemen deel aan de actie. Op die manier probeert Wecycle aandacht te vragen voor het onjuist dumpen van e-waste. Elk jaar gooien Nederlands 35 miljoen kilo aan kleine elektrische apparaten en spaarlampen in de vuilnisbak. Veel mensen weten niet dat ze elektrische apparaten bij de milieustraat van de gemeente gratis kunnen inleveren. Daarmee dragen ze bij aan het hergebruik van grondstoffen, die voor een deel schadelijk zijn als ze in de natuur terecht komen.

 

Samen met de gemeenten voert Wecycle daarom deze week campagne met een TV-spot en advertenties in huis-aan-huisbladen. Veel gemeenten roepen daarnaast in hun eigen communicatie inwoners op mee te doen met de inzamelactie. Deelnemende gemeente ontvingen per milieustraat 100 tassen en 500 kanskaarten om uit te delen aan inleveraars.

 

Bron: wecycle.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...