inloggen  |  aanmelden

Oplossing gezocht voor afvalberg Vondelpark

Gepubliceerd op: 23 Juli 2013

Het Amsterdamse Stadsdeel Zuid heeft de hulp van het publiek ingeroepen in de zoektocht naar een oplossing voor het zwerfafval in het Vondelpark. De kosten van het opruimen van het afval zijn vooral in de zomerperiode enorm hoog. Het Stadsdeel zoekt nu naar ideeën om dit slim op te lossen.

 

Stadsdeel Zuid heeft een prijsvraag uitgeschreven voor meedenkende inwoners. Mensen die met een slimme oplossing komen voor het terugdringen van het zwerfvuil in het Vondelpark, maken kans op een beloning van 50 tot 350 euro. Het stadsdeel hoopt daarmee zowel het probleembesef te vergroten als verrassende ideeën te verzamelen die het probleem kunnen oplossen. Vooral in deze warme zomerperiode is het afvalprobleem in het Vondelpark enorm. Bezoekers van het park laten na picknicks en barbecues veel van hun troep doodgewoon achter. Het kost de gemeente veel mankracht en geld om het zwerfvuil achter hen weg te ruimen. Ook na de campagne die moest leiden tot gedragsverandering, is het afvalprobleem nog altijd groot. De gemeente zelf heeft zich al suf gedacht over mogelijke oplossingen voor de omvangrijke afvalberg. Door burgers bij het probleem te betrekken hoopt het op een frisse blik op de problematiek. Tot 1 september kunnen mensen hun idee insturen via de website Battle of Concepts. De inzender van het beste idee krijgt 350 euro, aflopend tot 50 euro voor de tiende prijs.

 

Het Vondelpark telde vorig jaar 12 miljoen bezoekers. In 2005 waren dat er nog 8 miljoen. Op zomerse dagen kunnen zich tot wel 25.000 mensen opdoen in het park. Het groeiende aantal bezoekers laat ook een groeiende afvalberg achter. Voor het stadsdeel Zuid is dat zowel onwenselijk als onbetaalbaar.

 

Bron: parool.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...